ChapeteeWitGroot

MONT-LC-J-omgeving-2
MONT-LC-J-omgeving-4
MONT-LC-J-omgeving-5
MONT-LC-J-omgeving-8
MONT-LC-J-omgeving-12
MONT-LC-J-omgeving-11
De directe omgeving van La Chapetee is geschikt om te wandelen en te fietsen. Het is één van de weinige gebieden in Frankrijk waar in hoog tempo fietspaden worden aangelegd. Elk jaar worden er nieuwe stukken geopend bijvoorbeeld langs het kanaal van Diou naar Digoin. Zo kun je kilometers onafgebroken op fietspaden en/of hele kleine wegen blijven. 
 
Ook motorrijden is over de rustige en kleine wegen een genot en je bent niet snel uitgekeken. Het dorp Gilly sur Loire ligt 3 km verderop en heeft een postkantoor, station, winkeltje en een zeer goed restaurant. Op 10 km afstand ligt het charmante thermale badplaatsje Bourbon-Lancy met leuke oude straatjes en veel meer restaurants. Hier zijn ook wat grotere supermarkten, banken etc. Bij Bourbon is een 9-holes golfbaan en een manege. De rivier de Loire stroomt op ongeveer 4 km van onze camping en is nog heerlijk rustig langs de oevers. Het water is schoon. Kanoën kunnen wij voor u regelen. Kastelen zijn er ook genoeg, het dichtste bij is in St. Aubin, op 5 km. Dicht bij Dompierre, op 10 km is een zeer uitgebreid pretpark: "Le Pal" met dierentuin. Dit is werkelijk een prima dagje uit met de kinderen.
 
Verder zijn er veel leuke en interessante dorpjes en steden in de buurt zoals Moulins (40 km) Vichy (70 km) Autun (70 km). Omdat wij dicht bij de Loire liggen is het weer bij ons warmer dan het noordelijker gelegen natuurpark Morvan. Dit is een prachtig ruig gebied waar je uren kunt zwerven door de natuur. Ook vind je daar het beroemde Bibracte, een opgraving en museum over de Kelten. 
 
Ten zuiden van de camping kom je bij het oversteken van de Loire in de Auvergne. Dit deel ervan is heuvelachtig, bosrijk, waterrijk en vol met kastelen. De directe omgeving van La Chapetee is prachtig met wijde vergezichten over het glooiende landschap. Liefhebbers van bloemen, vlinders, reptielen en vogels komen zeker aan hun trekken want er is veel te spotten.
 
De Bourgogne is natuurlijk ook bekend om haar gastronomie en wijn en al zitten wij niet tussen de wijnvelden er is op iets verdere afstand natuurlijk genoeg te proeven. Op circa 40 km rijden vind je het unieke wijngebied van Saint Pourcain (is geen Bourgognewijn maar een aparte appellation) Ons gebied is vooral bekend om het heerlijke vlees van de Charolais koe. 
 
In het huis is een uitgebreide map met toeristische info aanwezig en in Bourbon-Lancy is een goed van informatie voorziene VVV. Vanuit midden Nederland moet u ongeveer 8,5 rij uren rekenen om bij ons te komen. Mocht u ervoor kiezen om een leuke binnendoor route te nemen in plaats van de tolweg dan geven wij u graag een paar leuke tips. Fijn om te weten is dat uw contactpersonen in het hoogseizoen vlakbij wonen, op nl 2 km afstand: Camping La Montgarnie. Hier kunt u ook uw brood halen en mee eten tijdens de eetavonden.
 
Pretpark: www.lepal.com
Bourbon-Lancy: www.bourbon-lancy.com
Onze camping: www.lamontgarnie.com
Ons andere huurhuis: www.jarsaillon.nl
Leuke site voor vakantie accommodatie: www.rustieklogeren.com
Leuke site voor kampeerders: www.rustiekkamperen.com

LaMontgarnie2

LM-Hoeve Op onze rustieke camping La Montgarnie verhuren 
wij ook huisjes, ingerichte tenten en een kamer.
De camping ligt 5 km van Jarsaillon. 

www.lamontgarnie.com